Konferencja „Produkcja mięsa ekologicznego – ograniczenia środowiskowe i instytucjonalne oraz możliwości rozwoju”

W dniu 13 października 2023 r. w Krakowie odbyła się konferencja „Produkcja mięsa ekologicznego – ograniczenia środowiskowe i instytucjonalne oraz możliwości rozwoju”.  Współorganizatorem wydarzenia było Forum Rolnictwa Ekologicznego im. Mieczysława Górnego oraz Uniwersytet Rolniczy (UR) w Krakowie. Spotkanie zorganizowano w ramach projektu FOODLEVERS finansowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju. Uczestnikami konferencji byli doradcy, rolnicy oraz przedstawiciele UR. Wygłoszone prezentacje wywołały ożywioną dyskusję na temat problemów rozwoju ekologicznej produkcji zwierzęcej w Polsce, pozwoliły też na sformułowanie rekomendacji dla decydentów oraz uczestników łańcuchów dostaw.

Materiał chroniony prawem autorskim. Wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy
Skip to content