Konkurs na funkcję kierownika Zakładu Mikrobiologii Rolniczej

O powołanie na funkcję kierownika zakładu mogą się ubiegać osoby, które spełniają następujące warunki

  • posiadają stopień lub tytuł naukowy,
  • posiadają predyspozycje do organizowania pracy naukowej, rozwojowej i wdrożeniowej,
  • aktualnie kierują zespołem badawczym, tematem lub grantem albo pełnili tę funkcję w okresie poprzedzającym ogłoszenie konkursu,
  • mają dobry stan zdrowia.

Oferta składana przez kandydata powinna zawierać:

  • kwestionariusz osobowy z fotografią i życiorys,
  • dokumentację posiadanego wykształcenia w formie uwierzytelnionych odpisów dyplomów
  • opinie co najmniej z okresu ostatnich 5 lat pracy
  • informacje kandydata o jego osiągnięciach zawodowych
  • opinię od samodzielnego pracownika naukowego wskazanego przez kandydata
  • koncepcję organizacji i programu naukowo-badawczego zakładu na okres 5 lat.

 Kandydatów z IUNG-PIB nie obowiązuje składanie dokumentów wymienionych w punktach a, b i c.

  1. Każdemu kandydatowi przystępującemu do konkursu Dyrekcja Instytutu udostępnia materiały informacyjne o stanie zakładu.
  2. Komisja konkursowa w ciągu tygodnia od  zakończenia przyjmowania ofert decyduje o dopuszczeniu do konkursu na podstawie dokumentów przedstawionych przez kandydatów.
  3. Konkurs jest jednoetapowy i odbywa się w trybie posiedzenia komisji konkursowej z udziałem kandydatów. Na posiedzeniu tym kandydaci prezentują swoje kwalifikacje oraz koncepcje działania i rozwoju Zakładu.
  4. Kierownika zakładu naukowego, po zasięgnięciu opinii Rady Naukowej, powołuje Dyrektor Instytutu na okres 5 lat.
  5. Wymagane dokumenty należy przesłać  elektronicznie na adres mailowy: kadry@iung.pulawy.pl   lub złożyć osobiście w kadrach Instytutu od poniedziałku do piątku w godzinach 700-1500 bądź przesłać pocztą z dopiskiem „kadry – aplikacja na stanowisko” na adres Instytutu (Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – Państwowy Instytut Badawczy, 24-100 Puławy, ul. Czartoryskich 8), w terminie do dnia 08 marca 2024 r.
Materiał chroniony prawem autorskim. Wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy
Skip to content