Webinarium PZPK

PROGRAM WARSZTATU – WEBINARIUM

Ekonomiczna i środowiskowa efektywność technologii upraw rolniczych

w warunkach zmiany klimatu – uprawa kukurydzy w Polsce

Cel warsztatu: Wsparcie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi w opracowaniu wytycznych dla działań rolnośrodowiskowo-klimatycznych w warunkach zmiany klimatu

30 września 2020 r.

10.00. Dr Robert Borek , Przedstawiciel PZPK- Otwarcie webinarium

10.05. Dr hab. Jerzy Kozyra „Uprawa kukurydzy w warunkach zmiany klimatu – szanse i zagrożenia”

10.20. Mgr Aleksandra Król-Badziak „Identyfikacja optymalnych praktyk uprawy kukurydzy – wielokryterialne wspomaganie decyzji”

10.35. Dyskusja

11.00 Zakończenie warsztatów

Zgłoszenia proszę kierować do dnia 29.09.2020 r. na adres: rborek@iung.pulawy.pl

Zgłoszone osoby otrzymają na swoje konto e-mail link do webinarium oraz dane logowania. Warsztaty będą zarejestrowane i udostępnione w serwisie Youtube.

Uczestnicy warsztatu zostaną poproszeni o wypełnienie ankiety, która będzie podstawą analizy, a wyniki zostaną udostępnione w postaci raportu.

Webinarium organizowane przez IUNG-PIB w Puławach przy wsparciu Polskiego Związku Producentów Kukurydzy

w ramach Programu Wieloletniego IUNG-PIB na lata 2016-2020

Zadanie 1.7: Opracowanie i doskonalenie metod oceny oraz prognozowania (modelowania) skutków środowiskowych i produkcyjno-ekonomicznych WPR i zmian klimatu.

Materiał chroniony prawem autorskim. Wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy
Uprzejmie informujemy, że ze względu na prace konserwacyjne, od godz. 12.00 w dniu 31.01.2025 r., do godz. 12.00 w dn. 3.02.2025 r. nie będziemy mieć możliwości odbierania przesyłek wysłanych do IUNG-PIB poprzez ePUAP. Bardzo prosimy o przesyłanie w tym okresie korespondencji za pośrednictwem poczty elektronicznej, bądź poprzez usługę eDoręczenia.
Przepraszamy za niedogodności.

Dzień wolny!

Uprzejmie informujemy, że dzień 20 (piątek) czerwca 2025r. jest dniem wolnym w Instytucie.
Prosimy o kontakt w innym terminie.
Skip to content