Pamiętnik Puławski Zeszyt 139

TREŚĆ


1. I. Bartkowiak-Broda, T. Wałkowski, M. Ogrodowczyk – Przyrodnicze i agrotechniczne możliwości kształtowania jakości nasion rzepaku pełny tekst

2. G. Cacak-Pietrzak, A. Ceglińska, J. Torba – Wartość przemiałowa wybranych odmian pszenicy z hodowli „Nasiona Kobierzyc” pełny tekst

3. A. Ceglińska, S. Samborski, J. Rozbicki, G. Cacak-Pietrzak, T. Haber – Ocena wartości przemiałowej i wypiekowej ziarna odmian pszenżyta ozimego w zależności od nawożenia azotem pełny tekst

4. M. Idkowiak, L. Kordas – Uproszczenia w uprawie roli i nawożenie azotowe a jakość ziarna pszenżyta ozimego pełny tekst

5. A. Kocoń – Nawożenie jakościowej pszenicy jarej i ozimej a plon i jakość ziarna pełny tekst

6. M. Kołodziejczyk, A. Szmigiel, N. Marks, B. Krzysztofik – Oddziaływanie rodzaju nawożenia i typu gleby na ciemnienie miąższu bulw średnio wczesnych odmian ziemniaka pełny tekst

7. P. Kraska – Wpływ zróżnicowanej agrotechniki na plon i wybrane cechy jakościowe ziarna jęczmienia jarego i żyta ozimego pełny tekst

8. C. Kwiatkowski – Wpływ intensywności mechanicznego odchwaszczania oraz poziomu agrotechniki na jakość korzeni buraka cukrowego pełny tekst

9. C. Kwiatkowski, M. Wesołowski – Jakość ziarna jęczmienia jarego uprawianego w płodozmianie i monokulturze w zależności od sposobu pielęgnacji łanu pełny tekst

10. K. Łęczycki – Wybrane problemy klasyfikacji środków trwałych w gospodarstwie rolniczym pełny tekst

11. W. Nowak, J. Sowiński, S.J. Pietr, W. Kita – Wpływ sposobów ochrony pszenicy ozimej na jakość ziarna konsumpcyjnego pełny tekst

12. K. Noworolnik, L. Maj – Plonowanie owsa nagoziarnistego na tle oplewionego w zależności od nawożenia azotem pełny tekst

13. K. Noworolnik, L. Maj – Wpływ gęstości siewu na plonowanie owsa nagoziarnistego i oplewionego pełny tekst

14. A. Pecio – Zróżnicowanie zawartości białka w ziarnie odmian jęczmienia browarnego zależnie od stanu odżywienia roślin azotem pełny tekst

15. A. Podleśna – Nawożenie siarką jako czynnik kształtujący metabolizm roślin uprawnych i jakość płodów rolnych pełny tekst

16. G. Podolska, S. Krasowicz, A. Sułek – Ocena ekonomiczna i jakościowa uprawy pszenicy ozimej przy różnym poziomie nawożenia azotem pełny tekst

17. G. Podolska, S. Stankowski, B. Podolski – Plonowanie i wartość technologiczna ziarna pszenicy ozimej w zależności od warunków glebowych pełny tekst

18. H. Rola, R. Kieloch – Wpływ chlorotoluronu na plonowanie oraz wybrane parametry jakościowe ziarna odmian pszenicy ozimej pełny tekst

19. B. Sawicka, P. Barbaś, A. Kawalec – Zachwaszczenie łanu ziemniaka w warunkach ekologicznego i integrowanego systemu produkcji pełny tekst

20. B. Skibowska – Selekcja w liniach typu o buraka cukrowego genotypów o wysokiej jakości nasion pełny tekst

21. G. Sowa-Niedziałkowska, K. Zgórska – Wpływ czynnika termicznego i odmianowego na zmiany ilościowe w czasie długotrwałego przechowywania bulw ziemniaka pełny tekst

22. Sz. Szewrański, R. Żmuda, R. Wawer – Ocena natężenia erozji wodnej i denudacji jednostkowej z wykorzystaniem nefelometrycznych pomiarów mętności wody pełny tekst

23. J. Szymczak-Nowak, M. Nowakowski – Wpływ nawożenia obornikiem i słomą na zdrowotność czterech odmian buraka cukrowego pełny tekst

24. J. Szymczak-Nowak, J. Tyburski – Wpływ różnych form nawożenia na kształtowanie się jakości technologicznej buraka cukrowego pełny tekst

25. R. Wacławowicz, D. Parylak, R. Śniady – Następczy wpływ nawożenia organicznego oraz mineralnego azotowego na plonowanie oraz wybrane cechy jakościowe ziarna pszenicy jarej pełny tekst

26. W. Wadas, M. Sawicki – Ocena opłacalności produkcji ziemniaków wczesnych w warunkach środkowo-wschodniej Polski pełny tekst

27. R. Weber, B. Hryńczuk, W. Kita – Wpływ przedplonu i sposobu uprawy roli na porażenie chorobami podstawy źdźbła kilku odmian pszenic ozimych pełny tekst

28. M. Wesołowski, Z. Boniek, M. Buła, D. Juszczak – Wpływ gęstości wysiewu i poziomu agrotechniki na plon i jakość ziarna pszenicy jarej pełny tekst

29. A.S. Zaliwski, T. Górski – Mapy numeryczne agroklimatu Polski pełny tekst

30. K. Zgórska, G. Sowa-Niedziałkowska – Wpływ czynnika termicznego i odmianowego na zmiany jakościowe zachodzące w bulwach ziemniaka w czasie ich długotrwałego przechowywania pełny tekst

Materiał chroniony prawem autorskim. Wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy
Uprzejmie informujemy, że ze względu na prace konserwacyjne, od godz. 12.00 w dniu 31.01.2025 r., do godz. 12.00 w dn. 3.02.2025 r. nie będziemy mieć możliwości odbierania przesyłek wysłanych do IUNG-PIB poprzez ePUAP. Bardzo prosimy o przesyłanie w tym okresie korespondencji za pośrednictwem poczty elektronicznej, bądź poprzez usługę eDoręczenia.
Przepraszamy za niedogodności.

Dzień wolny!

Uprzejmie informujemy, że dzień 27 (piątek) oraz 31 (wtorek) grudnia 2024r. jest dniem wolnym w Instytucie.
Prosimy o kontakt w innym terminie.
Skip to content